SSS

Sıkça Sorulan Sorular

1.30 yaşın üzerindeyim, Genç Şehir Proje Yarışması’na katılabilir miyim?

Cevap: Genç Şehir Proje Yarışmamıza 16-30 yaş arasındaki (15 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış) gençlerimiz katılabilir.

 

2. Farklı şehirde üniversite okuyorum fakat ikametim Kocaeli’de. Genç Şehir Proje Yarışması’na katılabilir miyim?

Cevap: Evet katılabilirsiniz. Genç Şehir Proje Yarışması Kocaeli’de ikamet eden ya da öğrenci olarak Kocaeli’de bulunan gençlerimize yöneliktir. Öğrenci olan gençlerimizin proje dosyasıyla birlikte öğrenci belgelerini teslim etmeleri gerekmektedir. (Öğrenci belgesi e-devlet üzerinden alınabilir).

 

3. Genç Şehir Proje Yarışması’na aynı veya daha fazla kategoride birden fazla proje ile katılabilir miyiz?

Cevap: Evet, belirlenen kategoriler sınırında kalacak şekilde dört kategoriden istediğiniz sayıda proje ile yarışmamıza katılabilirsiniz. 

 

4. Yarışmanın bilgi sayfasında yarışma şartları kısmını bulamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz ?

Cevap: www.gencsehir.com sayfamıza mobil girişlerde içeriği görememe sorunu yaşayanlar oldu. Lütfen bilgisayardan girmeyi deneyiniz. Sitemizde tüm bilgilere yer verilmiştir.

 

5.  Yarışma projelerinin içeriğinde neler belirtilmesi gerekiyor?Kaç sayfa olmalı? Kaç puntoyla yazılmalı?  Teşekkürler.

Cevap: Projelerin yazım sıralaması, biçimsel özellikleri ve içeriğinde nelere değinmeniz gerektiğiyle ilgili ‘Başvuru’ anabaşlığı altında yer alan ‘Başvuru Formları’ altbaşlığına girerek ‘Yazım Sıralaması’ dosyasından detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

6. Projelerimizi yazarken görsellerle desteklemeli miyiz? 

Cevap: Böyle bir zorunluluk yok fakat değerlendirme komisyonunda proje fikrinizin daha iyi anlaşılabileceğini düşünüyorsanız eklemenizde fayda var. 

 

7. Proje dosyasını nereye göndermemiz gerekiyor?

Cevap: Hazırlanan projeler ve başvuru formları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne dosya halinde ve birebir aynı içerikte elektronik ortamda (CD/Flash bellek) teslim edilecektir.  Bunun dışında farklı birimlere teslim edilen projeler yarışmaya alınmayacaktır.

Başvurular elden ve şahsen teslim alınacaktır. 

Projelerin Teslim Edileceği Adres: Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı -Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü – AR-GE ve Proje Birimi Karabaş Mahallesi Oramiral Salim Dervişoğlu Caddesi Hatıra Sokak No:5  kat:2 Fuariçi – İzmit/KOCAELİ

 

8. Projelerimizi kimlik bilgilerini dosyaya ekleyerek mi yoksa rumuz (nickname) kullanarak mı teslim etmeliyiz?

Cevap: Projenizde kimlik bilgilerinize yer vermemelisiniz.

Sitemizde ‘Başvuru’ ana başlığı altında yer alan ‘Başvuru formları’ kısmına girerek projeniz ile birlikte tarafımıza teslim etmeniz gereken diğer zorunlu evrakları indirebilirsiniz. Zorunlu evraklarda kimlik bilgileriniz yer almaktadır. Proje dosyasında rumuz kullanılmayacaktır. Proje teslimi sırasında otomatik olarak kod ataması yapılacaktır.

 

9. Sitenizde başvuru sekmesine girdiğimizde başvuru yapacak bir kısım çıkmıyor, sadece kategoriler ile ilgili bilgiler çıkıyor.

Cevap: Genç Şehir Proje Yarışması’nın başvuruları site üzerinden yapılmamaktadır. Sitemizde detaylı bilgilere yer verilmiştir. Projeler şahsen ve elden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı -Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğü – AR-GE ve Proje Birimi’ne teslim edilecektir. Adres bilgisine ‘BAŞVURU’ kısmından ulaşabilirsiniz.

 

10. Genç Şehir Proje Yarışması kapsamında bir fikir mi ortaya koymamız gerekiyor yoksa tasarım mı? Örneğin, kentleşme ile ilgili bir fikrimi makale şeklinde yazsam olur mu? Bu konuyu açıklarsanız sevinirim, kolay gelsin.

Cevap: Genç Şehir Proje Yarışması’na proje fikri ile başvuru yapabiliyorsunuz. Fikrinizi  ‘Başvuru’ kısmında bulunan ‘Başvuru Formları’nda yer alan ‘Yazım Sıralaması’ dosyasında belirttiğimiz sıralamaya uygun şekilde düzenleyebilirsiniz. Çalışmanızı tasarımla veya çizimle daha iyi aktarabileceğinizi düşünüyorsanız hazırladığınız belgeyi ek olarak dosyanıza ilave etmenizi öneririz. 

 

11. Başvuru formu ve diğer belgeleri nereden temin edebilirim?

Cevap: Genç Şehir Proje Yarışması’nın tüm başvuru formlarını, ‘Başvuru’ kısmında yer alan ‘Başvuru Formları’ alt başlığından indirebilirsiniz.